Kulturdag 22. september 2023

Kultour de Ry – “På sporet af kulturen rundt i Ry”

Glæd dig til fredag 22. september 2023, som står i kulturens tegn. Der er masser på programmet – se bare her.

PROGRAM I RY:

Kl. 10-12: TID NOK – Skulpturvandring

Kom med på en gåtur i Ry midtby, hvor vi har tid til at fordybe os i skulpturerne umiddelbart omkring os. Der er flere end man lige ved af. Turen krydres med fortællinger, lokalhistoriske anekdoter og små litterære indslag om de skulpturer, vi kommer forbi. Turguider er Mogens Riis Lauritzen og Tina Bjerre Grimstrup. Arrangører er Ry Lokalarkiv og Ry Bibliotek.

Mødested: Klostertorv

Kl. 12-16: Værk/stedet – Åbent Hus

Alle er velkommen til at få en rundvisning og en snak med de forskellige kunstnere der arbejder i værkstederne. Stemningen vil blive krydret med en lille intimkoncert.

Hvor: Skanderborgvej 19

Kl. 13.30-15.30: Mølleskolen og Indvielse af Almas Intelligente Have

Mølleskolens kor og band underholder på amfiscenen og Almas Intelligente Have indvies officielt.

Hvor: Skanderborgvej 50

Kl. 14-15: Fællesskabets Hus Spillemandsmusik og Fællessang

”Gl. Rye Optimisterne” synger og spiller glæde ind i alle hjerter og der er en kop kaffe og en småkage til

Hvor: Alléen 2

Kl. 14-16: Ry Kunstforening i Anna Klindt Sørensens Have

”Viklebrikke”/ ”Vikleprøver” arrangementet er for hele familien. Aktiviteten består i at man får mulighed for at lave en lille ”Viklebrik” med forskelligt farvet garn. Brikken kan tages med hjem.

Hvor: Enghavevej

Kl. 15-16: Ry KirkeBørnekor

30 sangglade børn fylder Ry Kirke med sange og salmer.

Hvor: Agnetevej 2

Kl. 16-17: La Vinya – Koncert med Bjørg Band og samvær

La Vinya byder på nøje udvalgte vine, Klosterbryg øl og lette snacks alt sammen krydret med hyggeligt samvær og musik med Bjørg Band, der spiller en række selvskrevne popnumre om at være ung og sørgende i en opbrudstid.

Hvor: Klostervej 2

Kl. 17-18: Pakhuset – De Jyske Helte

De Jyske Helte spiller og underunderholder børn og voksne med klassiske gøglernumre og skønsang. Heltene er Johan Plesner, Søren Stockmar og Jesper von Kriegbaum.

Hvor: Klostervej 3

Kl. 17.30-20.30: Ry Biograf og Hotel Ry i samarbejde– Babettes Gæstebud

Vi befinder os i 1870’erne på Hotel Ry hvor Babettes Gæstebud genskabes med oplæsning, teater og menu. Vores ”franske kokkepige” aka vores Jyske køkkenchef, har vundet i lotteriet, og har frie tøjler til at kreere denne menu, og tilbereder en nyfortolkning af et festmåltid for beboerne i den lille by Ry.

En aften med happening, menu og vin i kulturens tegn. Se mere på Hotel Ry’s hjemmeside

Hvor: Kyhnsvej 2

Kl. 18-19.15: Butik Værdig – Tidens Bønner – en samtalesalon

Plantespiseren, Sognepræsten og Baristaen udfordrer, med et glimt i øjet, hinanden og deltagerne på begrebet Tidens Bønner.

Du inviteres ind til et nutidigt ”BØNNEmøde” formet som en samtalesalon. Med oplæg fra os – og gerne i samspil med de, der har lyst – undersøger vi om naturens grønne bønner eller (for)kælede kaffebønner fungerer som nutidens og fremtidens bønner for en bedre verden, om der måske findes nye To Go bønner i kirken – og hvad vil og kan vi egentlig be’ om i 2023? I selskab med Karin fra Genfyld, Jesper fra Ry Kirke og Per fra Billes Bønner kan du smage på ”grønne” bønner, kirkebønner anno 2023 og selvfølgelig skylle efter med et “udtræk” af friskristede kaffebønner. Kom og vær med – i første omgang er det bare det vores bønner handler om. Og helt uden du skal be’ om det byder vi på en kop kaffe og bønnesnacks

Hvor: Bytorvet 24

Kl. 19-21: Colourit’en og Ry FotoklubFællesudstilling om emnet vand

Det foregår i det ”gamle” Ryvang, hvor der også er et aktivt fotoværksted samt arbejdende værksted.

Hvor: Skanderborgvej 49

Kl. 19.30-22: GnistenUpcoming vs. Etableret: Victor Aage Music møder Kom Vi Løber 

– Klokken 20: Den unge, upcoming kunstner Victor Aage har trods sin alder allerede spillet et hav af koncerter i Danmark, Spanien og Tyskland. Victor Aages musik er et dybt og følsomt engelsksproget pop-univers, der åbnes op gennem sit nærvær og store vokal. I sangene er livets store spørgsmål, samt lette pop-hooks. Musikken er ’catchy’, men eftertænksom.

– Klokken 20.45: Lone Sloth Nielsen fra Kom Vi Løber sammen med mulitimusiker Andreas Mandrup. Kom Vi Løber vil ha’ dig med derhen, hvor det danske sprog leger med eksistensen og melodiske guitarer danser tæt med brusende synthesizers… Som sanger, sangskriver, guitarist og multiinstrumentalist har Lone optrådt på spillesteder, jazzklubber og -festivaler i ind- og udland.

– Klokken 21.30: Victor Aage og Lone Sloth Nielsen spiller sammen

Hvor: Møllevej 22

Kl. 22 og frem: Ambolten – Jamsession og lysshow                         

Musikfolkene samles til jamsession, hvor det hele starter med et fantastisk lysshow.

Hvor: Skanderborgvej 18

Skabt i et lokalt samarbejde mellem Lions, Brugsforeningen Tryg, Ry City, Ry Borgerforening og Fælles om Ry med støtte fra Skanderborg Kommunes kulturpulje

 

BØRNENES KULTURDAG

LEGEHUSET Ry har koordineret at byens borgere kan gå på opdagelse og find kreative kunstværker, skabt af vores talentfulde børne på vores lokale skoler.

Gl. Rye Skole: Overskriften for udstillingen er “Stopdans,” en fortryllende udstilling skabt af intet mindre end 230 børns fantasi og kreativitet på Gl. Rye Skole. Små kunstværker, store drømme.

Knudsøskolen: Knudsøskolen indtager Torvehallen, og vi venter spændt på det sidste info om deres spændende udstilling. Det bliver en overraskelse, du ikke vil gå glip af!

Mølleskolen: 5. klasses eleverne har arbejdet på fem imponerende totempæle. Disse totempæle har et twist – de kan dreje, afslører insekter og udfordrer dig som et puslespil. Kreativitet og leg går hånd i hånd.

Bjedstrupskole: Bjedstupskole sætter deres kreativitet til skue på Bytorvet. Vi er stadig i spændt forventning om det sidste info om deres udstilling, men vi kan garantere, at det bliver noget helt særligt.